: Residential Public Area

Sindhorn Residence

Award&Press
– 20 Best of housing design 2017 — Thailand

   from room magazine

– Cover and published on room magazine — Thailand
   in November 2017

– Published on Archdaily.com



Fact

Program      : Residential public area: lobby, mailroom, fitness, restaurant

Location      : Soi Ton Son, Bangkok, Thailand

Year              : Completed in 2017

Client           : Siam Sindhorn Co., Ltd.

Architect      : Plan Architect Co., Ltd.

Interior Architect : Department of Architecture Co., Ltd.

Principal                : Amata Luphaiboon, Twitee Vajrabhaya Teparkum

Design Team        : Amata Luphaiboon, Kanitta Chartvutkorbkul, Suang Tosiriwatanapong , Tanchanok, Waraphan Watanakaroon 

Resiponsibility     : This is my first project with Department of Architecture Co., Ltd.

                                 Developed design for upper floor lobby and corridor. Developed construction drawing for public area. 
                                 

                                 

 

CONCEPT ANALYSIS

Sindhorn Residence is a luxurious residential project on Soi Ton Son which is very close to Lumpini Park, the biggest park at the heart of Bangkok.
 

DESIGN INTENTION
- Clean / Simple / Modern / Elegance (but not extravagance)
- Unlike any other condominium projects
- Timeless
- Considerably low maintenance

- Reasonable investment